HİSSE YORUMU

Astor Enerji hisse yorumu: Hedef fiyatını yükseltti

TERA Yatırım, Astor Enerji'nin büyüme potansiyeline güvenerek hedef fiyatını 189,5 TL olarak belirledi ve "Ağırlığını Artır" tavsiyesi verdi.

TERA Yatırım, Astor Enerji (ASTOR) hisseleri için yayımladığı analiz raporunda, şirketin büyüme potansiyeline dikkat çekerek 12 aylık hedef fiyatını 189,5 TL olarak belirledi ve "Ağırlığını Artır" tavsiyesi verdi.

Raporda, Astor Enerji'nin Türkiye ve uluslararası pazarlardaki yenilenebilir enerji kapasitesinin genişlemesi, elektrik şebekelerindeki modernizasyon ihtiyacı ve Ukrayna ile Suriye gibi bölgelerdeki yeniden yapılanma fırsatları gibi faktörlerin şirketin gelir ve kârlılığını destekleyeceği vurgulandı.

Büyüme Beklentileri ve Yatırımlar:

Astor Enerji'nin 2025'in ikinci çeyreğinde kapasite artırımını tamamlamayı ve yılın dördüncü çeyreğinde invertör, bakır ve alüminyum yatırımlarını bitirmeyi planladığı belirtildi. Toplamda 200 milyon dolar yatırım öngörülürken, bu yatırımların şirketin marjlarını iyileştirmesi bekleniyor. Ayrıca, 2024 sonunda 170 milyon dolar net nakit pozisyonuna sahip olması, bu yatırımları öz sermaye ile finanse etme avantajı sunuyor.

Güçlü Finansal Performans:

Astor Enerji'nin son beş yılda ciro ve FAVÖK büyümesi açısından güçlü bir performans sergilediğine dikkat çekilirken, 2025'te şirketin cirosunun %24 artarak 938 milyon dolara, 2026'da ise %30 artarak 1,22 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Raporda, şirketin 515 milyon dolarlık sipariş hacmi, özellikle ihracat pazarlarında büyümeyi destekleyecek önemli bir gösterge olarak değerlendiriliyor. Yeni yatırımlarla desteklenen kârlılık genişlemesiyle birlikte ASTOR'un FAVÖK büyümesinin 2025'te %29, 2026'da ise %33 olacağı öngörülüyor.

Cazip Değerleme ve Hisse Performansı:

TERA Yatırım, ASTOR hissesinin 2025T için 9,2x ve 2026T için 6,4x FD/FAVÖK çarpanlarıyla işlem gördüğünü ve uluslararası benzer şirketlerin çarpanlarına kıyasla iskontolu işlem gördüğünü belirtti.

Önemli Katalizörler ve Riskler:

Raporda, Astor Enerji için büyük satış sözleşmelerinin duyurulması, İspanya’daki üretim tesisine yönelik yeni gelişmeler, Romanya’daki güneş enerjisi projesinin finansmanı, Ukrayna ve Suriye’deki enerji altyapısı projeleri ve bakır ile alüminyum fiyatlarında olası düşüşlerin önemli katalizörler olduğu belirtildi. Risk faktörleri olarak ise yatırım projelerinde gecikme, bakır ve alüminyum fiyatlarında sert yükseliş, hissede büyük ölçekli satışlar, lojistik kaynaklı teslimat gecikmeleri ve jeopolitik gerilimler sıralandı.