Yayla Enerji hissesi 9 Ocak’tan 24 Ocak tarihine kadar soluksuz tavan serisi yakalarken yüzde 100’ü geçen primlenme yaşadı. Hisse son iki günde ise taban oldu.

Yayla Enerji hissesinde 1 ay bile olmadan yaşanan ve hisseyi neredeyse iki katına çıkaran olağanüstü yükseliş dikkat çekti.Hisse, 8 Ocak gününü 6,54 liradan kapadıktan sonra 9 Ocak’ta 7,29 TL’den tavan fiyattan işlem gördü. O günden bu yana yüzde 100’e yakın primlenme yaşayan şirket hissesi bugün de (23 Ocak) tavan oldu. Özetle YAYLA hisse senedi 14 günde yaklaşık 2 katı değerlendi.

Borsa İstanbul’un art arda getirdiği tedbirler de YAYLA’daki yükselişi durdurmadı. Son olarak 17 Ocak’ta hisseye kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirlerine ek olarak emir paketi tedbirleri de getirildi. Buna rağmen YAYLA hissesi yükselişini sürdürdü.

ŞİRKETTEN ZORUNLU AÇIKLAMA

Borsa İstanbul 17 Ocak’ta aynı zamanda şirketten kamuya açıklanmamış özel bir durumun olup olmadığına dair açıklama yapmasını talep etti. Şirketin buna istinaden yaptığı KAP bildiriminde ise “Şirketimiz payları üzerinde gerçekleşen olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine ilişkin olarak Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin "Olağan Dışı Fiyat ve Miktar Hareketleri" başlıklı 8. maddesine istinaden; Şirketimiz tarafından kamuya açıklanmamış özel bir durumun olmadığı hususunu bilgilerinize sunarız.” ifadelerine yer verildi.

SPK, SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA CEZA VERMİŞTİ

Öte yandan SPK, 12 Kasım 2023’te yayımladığı haftalık bülteninde Harun Dönmez isimli yatırımcıya 24.04.2023-25.04.2023 dönemindeki sosyal medya paylaşımlarında Yayla hissesinde AL veya TUT tavsiyesi verdikten sonra sattığı gerekçesiyle 1.4 milyon TL para cezası vermişti.

Son olarak 23 Ocak seans bitimi sonrası Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklamada Yayla Enerji hissesindeki işlemleri nedeniyle iki kişi hakkında 1 ay süreyle "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması" tedbirleri getirilmişti.